Lansare album Florian Pittiş şi Ducu Bertzi

De Maggie May la data April 1, 2009   in Rubrica LANSĂRI

Template_CDbook1-4 [Converted]În data de 6 aprilie ora 19:00, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, va fi lansat albumul „Ducu Bertzi & Florian Pittiş în concert”. Acest eveniment deschide totodată şi cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş”, care se va desfăşura pe durata a trei zile, respectiv 6-8 aprilie 2009. În cadrul festivalului vor susţine recitaluri Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu şi Florin Chilian.

Materialul discografic ce urmează a fi lansat în mai puţin de o săptămână reprezintă restituirea unor momente extraordinare surprinse în concertul din 3 Aprilie 2006 de la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti, susţinut de Ducu Bertzi şi Florian Pittiş, spectacol la care a participat şi Marius Baţu împreună cu Mihai Neniţă.

Povestea a început în toamna lui 2003, când Ducu Bertzi şi Moţu Pittiş au fost invitaţi să susţină o serie de concerte în Canada şi SUA. Cei doi se cunoşteau de multă vreme, însă n-au avut niciodată prilejul de a cânta împreună. Totul s-a petrecut foarte firesc, momentele recitative ale lui Moţu Pittiş fiind frumos împletite cu piesele armonioase ale lui Ducu Bertzi. De atunci s-a creat o legătură deosebită între cei doi, care au continuat şirul de concerte înapoi în ţară. De aici a apărut şi ideea organizării unui spectacol în Bucureşti, ce urma să fie înregistrat.

Astfel s-a născut acest disc de colecţie ce conţine 23 de titluri: 13 piese ale lui Ducu Bertzi şi alte 10 momente recitative ale lui Moţu Pittis: Şi de-ar fi, În ziua când, Futurist, Nastratin Hogea, Pseudofabula, Iza, Când s-o-mpărţit norocu’, Tableta, Sunt tânăr, doamnă, Focul vânăt, Ultima scrisoare, Plecarea, Fata bătrână, Suflet fără chei, Corydon, Vin la rând alte vremuri, Ce este viaţa?, Cetatea Neamţului, Scrisoarea a III-a, Dragu-mi-i veselia, M-am îndrăgostit numai de ea, Floare de colţ.

Această întâlnire de suflet a fost transpusă într-un album inedit, o relatare a unor clipe de neuitat care, de acum, vor rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna.

Popularity: 2% [?]

2 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Doamne ce amintiri frumoase s cu nenea Pittis! Ce pacat ca nu ii mai putem auzi vocea superba! :(

  2. Un om de exceptie, care va ramane (si prin astfel de initiative) mereu printre noi. Eu sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa ajung sa cunosc cel putin o parte din munca si viata lui Motzu Pittis. Iar Radio 3 Net-ul e unul dintre lucrurile pentru care sunt extrem de recunoscatoare - o tolba uriasa cu bunatati pentru oameni buni si cu simtiri alese.

Comentariul tau :