CLUB THE NOTE – TIMIŞOARA

De Eva Buia la data January 13, 2009   in Rubrica UN LOC CU FOLK

clubthenote2

CLUB THE NOTE - TIMIŞOARA

În urmă cu două săptămâni, într-o seară ceţoasă, împodobită cu chiciură şi foarte friguroasă, am avut plăcerea de a petrece câteva ore cel puţin de neuitat în prestigiosul The Note din Timişoara, cu ocazia concertului Nicu Alifantis&ZAN.

Ştiam încă dinainte de a porni la drum că vom pătrunde într-o lume care, cel puţin mie, nu-mi este foarte familiară sau neapărat asortată sufletului. Cu alte cuvinte, ne îndreptam spre un club cu pretenţii, unde să te aşezi pe jos în timpul unui eveniment ar fi putut părea ciudat.

Intrarea, mărginită de arbuşti plantaţi în ghivece luminate şi holul înalt pe care-l puteai zări prin uşile de sticlă, m-au făcut să mă gândesc, printr-un izbitor contrast, la plaja din Vama Veche, cu pescăruşi şi nisip, care a fost în vară culoarul ce m-a condus spre Folk You. Stingherită oarecum, am intrat întrebându-mă oare cum mă va mai învălui muzica dragului nouă domn Alifantis într-un asemenea spaţiu.

Sala, foarte încăpătoare şi înaltă, cuprinde un balcon ce se întinde pe trei laturi, singura liberă fiind cea cu scena. Canapelele roz, mesele negre şi albe, imaginea frumoasei Marilyn Monroe imprimată pe spătarul scaunelor, tapetul negru, parcă decorat cu şiraguri de mărgele argintii, dau clubului un iz de Pop Art, păstrând aerul select şi elegant.

În faţa scenei, spaţiul câştigă şi mai mult în monumentalitate, prin înălţarea tavanului în cupolă dublă, pictată. Atmosfera este relaxantă şi distinsă, inclusiv datorită calităţilor spaţiale ale interiorului, ce-ţi permit să respiri chiar dacă toate locurile sunt ocupate, aşa cum s-a întâmplat în seara de care vă povestesc.

Dacă la început aveam emoţii în ceea ce priveşte potrivirea locaţiei cu muzica pe care urma să o ascult, când cei datorită cărora eram în The Note au urcat pe scenă, am descoperit cea mai mare calitate a clubului şi anume că sună foarte bine! Scena mare, care poate găzdui cu uşurinţă o trupă (lucru cu care nu multe cluburi se pot lăuda), spaţiul amplu şi aparatura au făcut ca muzica invitaţilor serii să se audă mai bine decât pe orice altă scenă pe care i-am ascultat şi văzut. Contribuţia celor patru ZANI (Răzvan Mirică – chitară electrică şi acustică, Virgil Popescu – bass, Sorin Voinea – claviaturi, Relu Biţulescu – percuţie) putea fi percepută clar, curat şi se împletea într-un sunet întreg, rotund, echilibrat. Ce mai, o minunăţie!

Cum era şi firesc, acele persoane pe care la început le suspectam de fiţe, au dansat, au cântat şi s-au simţit minunat, iar de noi, ce să mai vorbim? M-am bucurat să găsesc aici oameni tineri şi mai în vârstă, trendy sau nu, părinţi cu copii, care ştiu să aprecieze şi să guste evenimentele de înaltă calitate.

Uitându-mă pe site-ul lor, am aflat că pe lângă invitaţii de seamă pe care cei de la The Note îi găzduiesc anual, le-au mai călcat pragul A.G. Weinberger , cei de la Celelalte Cuvinte, Holograf, Vama şi alţii, iar pe 18 ianuarie vor reveni cei de la Cargo.

Aşadar, dacă sunteţi în Timişoara şi aflaţi de piese teatru, vernisaje, lansări de carte sau concerte ce vor avea loc în The Note, vă încurajăm cu drag să mergeţi. Clubul se află pe strada Mehadia, iar dacă doriţi să sunaţi pentru rezervări, numărul de telefon este 0722 692 111.

GALERIE FOTO:

Foto 1-3, 5-7  sursa : Galeria foto de pe site-ul oficial al clubului The Note


Comentariul tau :