Teodora Iacob - Efecte speciale

De ninjolina la data September 8, 2008   in Rubrica FOLKOSFERA

Teodora Iacob, pentru mulţi un simplu nume, însă dincolo de acest simplu nume se ascunde o tânără talentată, o nouă speranţă a muzicii româneşti de calitate. O fată plină de talent, ambiţie, credinţă. O fată din Ardeal care a crezut mereu în visul ei! A muncit din răsputeri pentru ca visul să devină realitate! Pe lângă talent şi ambiţie a avut curajul să se afirme în muzica românească, pe un palier mai puţin comercial, a avut curajul de a fi originală şi de a încerca să aducă ceva nou. Anul acesta Teodora a participat la emisiunea Gaz pe Folk de la TVR 2, emisiunea datorită căreia a ajuns şi la Folk You! alături de alţi „boboci” talentaţi.

Un zâmbet blând şi plin de bucurie, asta mi-a furat Teodora Iacob după ce am ascultat-o prima dată. Pentru că, într-o ţară şi într-o epocă în care adevăratele valori sunt ignorate, în care vedete de duzină scot „muzică” pe bandă rulantă, e o mare bucurie ori de câte ori avem ocazia de a descoperi tineri cu adevărat talentaţi, care refuză stereotipurile impuse de mass-media, preferând să fie originali.

Muzica Teodorei m-a vrăjit de la început, este o muzică specială, cu „efecte speciale” cum o spune şi titlul albumului ei de debut. Ascultând-o pe Teodora Iacob am simţit-o ca pe o forţă străină care ne îmbată cu muzica ei, şi care încearcă să împartă cu fiecare dintre noi acea energie în care ne place să ne abandonăm pentru câteva clipe, o tânără care, prin intermediul muzicii, încearcă să învăluie Universul în mister şi intrigare. M-a făcut să-mi amintesc de Victor Hugo care spunea că „Muzica exprimă ceea ce nu poate fi spus şi despre ce e imposibil a tăcea!”

Am auzit-o prima dată la Gaz pe folk, i-am descoperit apoi contul de pe youtube pentru ca apoi să o cunosc mai bine prin intermediul site-ului şi al blogului său personal. Am aflat că Tedora are doar 24 de ani, că s-a născut în cetatea medievală a Sighişoarei şi că în prezent studiază medicina în oraşul de la poalele Feleacului, că ascultă multă muzică bună, că e o tânără inteligentă şi că are un foarte bun simţ al umorului.

Teodora este o bloggeriţă foarte activă, rar trece o zi în care să nu facă o nouă însemnare pe blog. Un mănunchi de istorii, de poveşti de tot felul, întâmplări din viaţa ei de zi cu zi, informaţii despre tot felul de evenimente culturale şi muzicale şi multă, multă muzică bună, un blog pe care vi-l recomandăm la cafeaua de dimineaţă. :)

Popularity: 1% [?]

Nu sunt comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Music is what feelings sound like… apropo de Hugo.
    O megaimbratisare!
    Multumax de vorbe faine!

Comentariul tau :