Autograf Club - Cluj-Napoca

De Alina Ioana Deac la data June 25, 2008   in Rubrica UN LOC CU FOLK

Unul dintre cele mai dragi mie băruleţe din urbea mea natală se află într-un subsol micuţ, intim şi întunecos, din centrul oraşului. La prima vedere, mai ales dacă îi calci pragul în timpul zilei, înainte ca locul să se umple până la refuz cu degustători de muzică bună, ai spune că nu e nu ştiu ce de capul lui. Dar dacă vii aici seara târziu şi, mai ales dacă vii în serile în care sunt programate concerte, beciul ăsta micuţ şi întunecos se transformă, ca prin farmec, într-un loc din care nu mai vrei să pleci acasă.

La Autograf se întîmplă multe lucruri, nu prea există seară fără un eveniment special. E un loc perfect pentru orice amator de muzică bună, de oldies but goldies şi, mai ales, e locul pe care orice ascultător de folk din Cluj care se respectă, îl frecventează. Pentru că, la Autograf se întâmplă, în fiecare săptămână, “Joia de Folk”. Adică, în fiecare joi se ascultă şi se cântă exclusiv folk. În principiu, nu prea există seară de joi în care clubul Autograf să nu aibă programate concerte live de muzică folk. Nume celebre precum  Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Florin Chilian, Tatiana Stepa, Dinu Olăraşu şi mulţi alţii au susţinut recitaluri aici şi, cu siguranţă vor mai susţine şi în viitor. Pe lângă asta, orice tânăr talentat care cântă folk şi vrea să fie remarcat, are ocazia să se lanseze aici.

La concertele din băruleţul ăsta m-am simţit întotdeauna teribil de bine. Şi lucrul acesta se întâmplă datorită faptului că aici publicul este întotdeauna cel care trebuie să fie. Vreau să spun că acest club are deja tradiţie în Cluj, şi-a creat o clientelă fidelă, degustătoare de folk. Aşa că nu există şanse ca, la un concert să te trezeşti singur printre oameni veniţi aici din întâmplare ca să bea o bere şi pe care să nu-i intereseze ceea ce se întâmplă pe scenă. Dacă în alte locuri ţi s-a întâmplat să fii unul dintre puţinii spectatori care fredonau vers după vers fiecare melodie, aici lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată. Vei cânta în cor, împreună cu tot publicul prezent şi, cu siguranţă, vei sfârşi prin a-ţi face prieteni noi.

“Vinovat” pentru acest loc este folkistul Emeric Imre care, împreună cu cei doi asociaţi ai săi a pus pe picioare această mică afacere atât de profitabilă, cel puţin pe plan spiritual.

Dacă încă nu ai fost la Autograf şi dacă te-am făcut curios, noi spunem că merită să încerci. Localul îl găseşti pe Strada Memorandumului la nr. 23. Pentru rezervări poţi suna la numărul de telefon: 0742/242.790. Iar dacă nu vei mai găsi locuri libere şi totuşi îţi doreşti să mergi la un concert, nu îţi face probleme! Dacă nu eşti pretenţios, dacă îţi este indiferent că stai pe scaun, în picioare sau pe jos, la Autograf vei fi primit indiferent de cât de multă lume e deja în sală. Chiar dacă fizic clubul nu e foarte spaţios, el devine, ca prin farmec, la fiecare concert, un loc extrem de încăpător. Şi asta pentru că, nu-i aşa?, oamenii buni încap oriunde! :)

 

Iar acum câteva mostre de atmosferă faină, aşa… ca să nu spui că nu ne crezi fără dovezi :D :

Popularity: 2% [?]

Nu sunt comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Respect şi admiraţie pentru ce a reuşit să facă Imi, perseverând în pasiunea sa pentru folk. Ştiu de la prieteni şi din înregistrări de la faţa locului că acolo se petrec lucruri deosebite, cântări pe bune, cu oameni faini şi folk autentic.
    Sper să ajung şi eu curând .
    Până atunci, continuaţi în acelaşi fel entuziast şi plin de farmec incursiunea voastră sentimentală în muzica folk românească !
    Succes şi, dacă veţi avea nevoie de sprijin,sunt aproape :)

  2. Da, Imi a facut o treaba super faina. Imi amintesc ca, pana sa se deschida Autograful, nu prea erau locuri in Clujul asta in care sa se asculte folk. Acum au mai aprut cateva. Si cred ca au sa mai apara, pentru ca, dupa cum am mai spus -o folkul - departe de a fi pe moarte, cum spun unii - reinvie puternic.
    Oricum, ca la Autograf, rar ma mai simt in alta parte (si nu vorbesc doar despre localurile din Cluj ci si de prin alte parti ale tarii). Este o atmosfera deosebita aici, diferita de cea alte parti. Vreau sa spun ca ma simt aici de parca as fi la un chef din ala fain, cu chitara, cu bere si oameni de gasca, la un prieten acasa. Cam asa e la Autograf.
    Asa ca, daca vii vreodata la Cluj, vino intr-o joi si da-mi de stire si mie :D .
    Cat despre sprijin, avem chiar mare nevoie. Multumim inca o data pentru tot. :) PS: Scuze ca ti-am raspuns abia acum dar aseara am fost la Autograf :D , la concert la Dinu Olarasu, Eugen Avram si, bineinteles, Imi. A fost asa de fain si mi-a prins tare bine. Eram terminata, dupa nu stiu cate zile si nopti de stat aproape non-stop in fata calculatorului, lucrand la chestia asta. Mi-am incarcat insa bateriile la concert. :D.
    Alina

  3. O descriere exceptionala a ce se intampla in “AUTOGRAF”!

  4. @cozleanu: huh! ne bucuram ca ti-a placut si tie ceva! ne cam faceam griji! :D Glumesc, bineinteles. Mersi de lauda! venite de la unul ca tine (un tip obiectiv, un spirit critic, lucid si rational, dupa cum te-am mirosit deja :D ) cuvintele astea inseamna foarte mult. Asadar, ce zici, ne vedem joi?

  5. Au-au-auuuuuu!

    Cate si mai cate nopti de vara…iarna… nu mi-au ramas lipite de suflet in prea-plinul Autograf… Si vorba aia… nici nenea Shakespeare nu-i mai poate opri!

  6. in timpu saptamanii e cum e pt iubitorii de folk dar vinerea si sambata puteti savura ceea mai buna muzica din 70 pana in 2008 impreuna cu Dj Cola si Dj Bebe,plus de aia nu cred sa fie o persoana care sa nu se distreze in Autograf intr-una din zilele saptamanii. Respect pentru DJ’s si organizatori

Comentariul tau :